Hits With Tits, dones i música

Vaig al gra: Pega Monstro, haria d’haver tocat dimarts 9 de febrer a l’Heliogàbal. Però l’Heliogàbal s’ha vist obligat a cancel·lar tots els concerts fins nou avís. Els Pega Monstro, anyway, són de Lisboa, són dues germanes —la Julia i la Maria— i atrapen a la primera amb el seu pop diluït en bases de soroll i ritmes insans de bateria. Com diuen els de Hell Yeah!, culpables del concert, “anomenar-ho garage punk o psicodèlia és com explicar un acudit molt bo i quedar-se a mitges”.

Aprofitant que Pega Monstro venen a Barcelona, deixeu-me que descaradament m’escapi una mica i us parli de Hits With Tits, un projecte sonogràfic que atorga visibilitat a la dona en l’àmbit musical i gràfic. Ja porten editats dos recopilatoris en vinil 12” —Pega Monstro apareixien en el volum 2— demostrant que les dones són part activa del discurs musical.

Ara faran tercer i han creat una campanya de crowdfunding per finançar-lo. Si els dos volums anteriors ja tenien bona pinta, espereu-vos a aquest… En desvetllen els secrets amb comptagotes i de moment només sabem que hi apareixeran les Abjects (Londres), Wanda y la Mujer Pantera (Madrid) i, de Barcelona, Kelly Kapowsky i Meconio.

I això no acaba aquí! El recopilatori no ho és tot: Hits With Tits van més enllà i també organitzen concerts, exposicions i events, promocionant a tots els grups i artistes que formen part d’aquest projecte multidisciplinar.

Però tornem al que ens ocupa: concerts a Barcelona. Si Pega Monstro us semblen massa descarades i esteu en un d’aquells moments introspectius que demanen serenor, teniu una cita el 24 de febrer a la Sala Barts: An Evening With Greg Dulli. Si, si, el Greg Dulli dels The Afghan Whigs o dels The Twilight Singers, repassarà en format acústic temes de la seva prolífica carrera.

Written By
More from Maria Delgado

Moonshake, un espai d’improvisació amb molt flow al Raval

Sentim jam session i ens imaginem un espai d’improvisació amb molt flow....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.