La cervesa artesana i el seu futur

cerveza-artesanal

Treball

No et podràs queixar. Has aconseguit tenir-ne tant que et trobem fins i tot a garitos on encara serveixen Bitter Kas. El teu any es preveu molt dur, amb diversos locals a estrenar si l’ajuntament dóna les llicències que sembla regalar a altres negocis. Com efecte del teu èxit podríem assistir al tancament d’altres negocis més grans que es dediquen al mateix que tu però amb molta menys gràcia i molta més prepotència. Si continuen sortint més microcerveseries podem trobar-nos amb una densitat per km2 més gran que la de la població de Hong Kong.

Amor i Odis

Femme fatale. Definitivament has enamorat la bona gent de Barcelona i voltants. Alguns només s’aproparan a tu per interès, però se’ls veu de lluny. No et respecten i normalment vesteixen raro i volen tenir un local a la cantonada de Viladomat i Parlament. Ni cas, els teus pretendents fiables són aquells que t’estimen i valoren de veritat i que tenen com a objectiu crear cultura gastronòmica. Vigila, això sí, amb l’amor entre iguals. Poden acabar amb trios de col·laboracions entre micros barcelonines i s’ha de vigilar amb el dia després. M’ho ha explicat un amic. T’odiaran els mateixos d’abans, els que critiquen els teus orígens al garatge i encara defensen la propietat del producte com si fossin del PCUS. Estan nerviosos a les fàbriques i mosseguen si no vigiles.

Diners

Si no et deixes aconsellar pel FMI, un Govern amb Clos de ministre o Rodrigo Rato, pot ser un any molt positiu pels teus interessos. Grans inversions s’estan fent en el teu nom i esperem que funcionin. Esperem que vagi tant bé que també desitgem una baixada de preu de les pintes! Els astres, que no l’estrella, prediuen pintes per sota dels 4€ com a tendència. O desig.

Salut

Saníssima. Utilitzes productes de proximitat quan pots perquè no sempre et deixen i no et deixes llençar impureses amb noms que aglutinen xifres i lletres o cereals per la paella. En molts casos ets fins i tot ecològica i la modernitat et surt pel cap. Però evita la cantonada que t’he dit abans.

Per acabar, i més seriosament

El que has de fer aquest 2015 és arrelar sense quedar en una moda passatgera i potencialment esnob. El perill hi és i hem de lluitar contra postures i banalitats que fan mal al futur de la cervesa. Salut artesanal per tothom.

Written By
More from David Valdivia

Dude, where’s my shrimp?

Nosaltres no som admiradors del Capità Pescanova ni seguidors de la seva...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *