Vaig al gra: Pega Monstro, haria d’haver tocat dimarts 9 de febrer a l’Heliogàbal. Però l’Heliogàbal s’ha vist obligat a cancel·lar tots els concerts fins nou avís. Els Pega Monstro, anyway, són de Lisboa, són dues germanes —la Julia i la Maria— i atrapen a la primera amb el seu pop diluït en bases de soroll i ritmes insans de bateria. Com diuen els de Hell Yeah!, culpables del concert, “anomenar-ho garage punk o psicodèlia és com explicar un acudit molt bo i quedar-se a mitges”.

Aprofitant que Pega Monstro venen a Barcelona, deixeu-me que descaradament m’escapi una mica i us parli de Hits With Tits, un projecte sonogràfic que atorga visibilitat a la dona en l’àmbit musical i gràfic. Ja porten editats dos recopilatoris en vinil 12” —Pega Monstro apareixien en el volum 2— demostrant que les dones són part activa del discurs musical.Ara faran tercer i han creat una campanya de crowdfunding per finançar-lo. Si els dos volums anteriors ja tenien bona pinta, espereu-vos a aquest… En desvetllen els secrets amb comptagotes i de moment només sabem que hi apareixeran les Abjects (Londres), Wanda y la Mujer Pantera (Madrid) i, de Barcelona, Kelly Kapowsky i Meconio.

I això no acaba aquí! El recopilatori no ho és tot: Hits With Tits van més enllà i també organitzen concerts, exposicions i events, promocionant a tots els grups i artistes que formen part d’aquest projecte multidisciplinar.

Però tornem al que ens ocupa: concerts a Barcelona. Si Pega Monstro us semblen massa descarades i esteu en un d’aquells moments introspectius que demanen serenor, teniu una cita el 24 de febrer a la Sala Barts: An Evening With Greg Dulli. Si, si, el Greg Dulli dels The Afghan Whigs o dels The Twilight Singers, repassarà en format acústic temes de la seva prolífica carrera.