ÀRIES 21 març – 20 abril

Suposem que el llibre té raó i els homes són de Mart i les dones de Venus. El planeta dels Àries és Mart. Per tant, els homes Àries són de Mart. El planeta de Taure és Venus. Llavors estaríem parlant que les dones Taure són de Venus. Hauríem d’ampliar doncs el títol del llibre i s’hauria de dir Els homes Àries són de Mart i les dones Taure són de Venus. Però llavors les dones Àries no són de Mart? I què passa amb els homes Taure? Quin és el seu planeta? Planteja aquest dubte universal en el proper sopar.

TAURE 21 abril – 20 maig

Estàs preocupat pel teu futur. I de retruc del futur del llinatge de la teva família. La por del mosquit Zika ha creuat l’Atlàntic i et planteges congelar els teus espermatozoides. Tranquil·litza’t. Si al final et quedes sense descendència no serà pel mosquit Zika. Per a les dones Taure: eviteu els homes Taure, perquè s’atabalen per bestieses.

BESSONS 21 maig – 20 juny

Apostes per la vida natural. Per una alimentació sana. Sense conservants ni colorants. Tries tu mateix les verdures orgàniques que et costen una pasta gansa. Segueixes la recepta de la tieta andalusa. I després d’hores i hores d’esforços, t’adones que el gaspatxo del Mercadona és molt més bo del què has fet tu.

CRANC 21 juny – 22 juliol

Amb aquesta calor, no tens esma per fer res. Et costa molt dormir a la nit. La calor i la xafogor són angoixants. No suportes l’estiu. Recorda tot això al novembre quan tampoc tinguis esma per a res, perquè tindràs la depressió de la tardor. Això sí, dormiràs molt millor. A base de pastilles.

LLEÓ 23 juliol – 22 agost

Et fas una pregunta que creus molt rellevant: quants anys es pot arribar a portar una samarreta? La del Summercase de l’any 2006, per exemple. Està com el primer dia. I ara ja no és vella, sinó que és vintage. Estem dient que te la pots tornar a posar? No. Hi ha dos detalls que ho desaconsellen. Les taques grogues sota les aixelles i l’olor a ranci que fa encara que l’hagis acabat de rentar.

VERGE 23 agost – 22 setembre

Ara has d’anar amb molt de compte amb la teva salut. Evita que et toqui el sol directament i beu dos litres d’aigua al dia, mínim. Et semblen molt? Deixa que fem uns càlculs que et motivaran. En una nit de festa d’unes poques hores, pots acabar bevent 4 mitjanes i 3 cubates. Total d’alcohol ingerit: més de dos litres. Et semblen molt dos litres d’aigua durant les 18 hores que dura el dia? Si és així, tenim un telèfon on t’ajudran. No caldrà que diguis el nom perquè són anònims.

BALANÇA 23 setembre – 22 octubre

Estàs orgullós perquè portes un temps que has començat a córrer. I sincerament creus que pel temps que portes, corres bastant. Fins i tot, algun dia quan sona la darrera de Calvin Harris als auriculars, diries que vas ràpid, molt ràpid. Fes un bany de realitat. Mira les curses de marxa de les Olimpíades. I calcula els temps que fan ells i els que fas tu. Efectivament. Ells, caminant, van el doble de ràpid que tu. Continua corrent i deixa d’escoltar horterades com les de Calvin Harris.

ESCORPÍ 23 octubre – 21 novembre

Passaràs per dificultats econòmiques importants. I tot és degut a que ets massa confiat. A qui se li acut pensar que et tornarien la pasta d’hisenda durant aquests mesos d’estiu? Com que ets escorpí et passes tot l’estiu dissenyant un pla per venjar-te d’hisenda. Crees una xarxa d’empreses off shore per evadir impostos en un país de sudamericà. Més tard descobreixes que Panamà i Paraguai no tenen el mateix sistema legal. Et sembla una llàstima perquè el titular de “l’escàndol dels papers de Paraguai” tenia una sonoritat molt bona.

SAGITARI 22 novembre – 21 desembre

Hem tingut accés als guions de la nova temporada de Joc de Trons. Compte spoiler!! Si has continuat llegint, la més sincera enhorabona. Això vol dir una d’aquestes dues coses: primer, que ets una persona llençada i t’agraden els riscos; i segon, que aquesta sèrie t’importa un rave. La vida encara és més divertida si no perds el temps amb aquest culebrot de pa sucat amb oli.

CAPRICORN 22 desembre – 19 gener

L’any passat es va posar de moda posar-se crema solar fent dibuixos perquè després les cremades a la pell tinguessin aquestes formes. Inventa’t una nova tendència. Fer el mateix però amb els líquids contra els mosquits. Després de rascar-te durant hores segur que les crostes li donen un to molt divertit al dibuix.

AQUARI 20 gener – 19 febrer

És un bon temps per la reflexió personal. Aplica’t la llei del mirall, la que diu que el què veiem en els demés en realitat és un reflex del que tenim dintre de nosaltres mateixos. O sigui que si et molesten guiris sense samarreta passejant pel mig de la ciutat és que dins teu tens un pudor o por a mostrar-te tal com ets. Això, o que gràcies a Deu els teus pares et van donar una educació com cal i la llei del mirall és una altra estupidesa inventada pels autors de llibres d’autoajuda.

PEIXOS 20 gener – 20 març

Hi ha forces externes que et controlen. Sents que ets un titella de l’univers. Ha arribat el moment de rebel·lar-te i tallar els fils que et controlen. Et sembla una metàfora absurda? Potser sí. Però l’altra és pitjor: ets sents un ninot d’un ventríloc. No cal dir per on havia posat la mà l’univers per controlar-te.

GUIRI-SCOPE

Your wisdom about Barcelona is growing up and up. You realize that every day, specially during the summer. When you see the guiris trying to stop a cap with the green light off, remember your first days. Or when they go to a bicing station watching if they could take this bike. Yeah! Feel the superiority! You’re better than them! Maybe not, but think it and enjoy.