El celler Mas Candí es situa a l’històric poble penedesenc de Les Gunyoles, fronterer amb el parc natural del Garraf. Com a casa d’elaboracions utilitzen Cal Candi, on la família Cuscó hi produeix vins des del segle xvi.

Mas Candí neix de la il·lusió de quatre joves pagesos que uneixen forces per tirar endavant el que ara és, sens dubte, un celler de referència, no només al Penedès, sinó a tot Catalunya i el Mediterrani. Treballen amb afecte i estimen les vinyes que van deixar els seus avis. Apliquen els coneixements actuals respectant al màxim la vinya, que és, tal com diuen ells, el seu actiu. Tota la feinada es manual: durant la verema recullen el raïm a mà en caixes de 15 kg.Els caracteritza també la cerca i recuperació incansable de varietats autòctones, ja sigui perquè s’havien oblidat, exportat o perquè s’havien deixat de treballar pel poc o mal rendiment que donaven (i les que deuen faltar per venir).

Finalment, vull felicitar al Toni Carbó i al Ramon Jané, dos dels quatre genis que van fer real aquest projecte, enguany guanyadors de la prestigiosa “Cata por parejas” que organitza Vila Viniteca. Salut i pagesia!!