No hi ha un mot en català (tampoc en anglès) per a la paraula castellana mellizas. El més proper és bessones que, tot i que determina que es tracta de persones nascudes d’un mateix part, no té la precisió d’especificar que són de diferent òvul, això és, persones que, tenint estructura similar, no s’assemblen gens.

La torre Mapfre fa amb l’ús de miralls un joc de reflexions de l’espai públic que l’envolta

Hotel Arts i torre Mapfre

Barcelona és de les poques ciutats d’Europa que pot presumir de tenir dues torres mellizas: l’hotel Arts i la torre Mapfre. Dos edificis al final del carrer Marina, volumètricament exactes (44 plantes i 154 metres d’alçada), però de materials diferents. El primer, un hotel projectat per Bruce Graham (l’arquitecte del fantàstic gratacels John Hancock a Chicago), converteix la seva estructura en façana. El segon, un edifici d’oficines dissenyat per Iñigo Ortiz i Enrique León, fa amb l’ús de miralls un joc de reflexions de l’espai públic que l’envolta.

Hotel Porta Fira i torre Realia BCN

L’Hospitalet del Llobregat és de les poques ciutats d’Europa que pot presumir de tenir dues torres mellizas: l’hotel Porta Fira i la torre Realia BCN. Dos edificis-porta per a la Fira de Barcelona, projectats pel mateix arquitecte, el japonès Toyo Ito, que són sensiblement diferents entre ells pel que fa al volum. L’hotel deu la seva volumetria amèbica a una planta orgànica en forma de trèvol, mentre que la torre d’oficines es configura com un prisma rectangular fent del seu nucli de comunicacions el motiu ornamental a la façana.

Colau i Marín

Barcelona i L’Hospitalet són de les poques ciutats que poden presumir de tenir dues dones alcadesses: Ada Colau i Nuria Marín. Totes dues d’edat semblant, entre 40 i 50 anys, i d’esquerres, però amb accions i decisions polítiques ben diferents. La primera suspèn llicències turístiques per a l’obertura de nous hotels mentre que la segona prepara la catifa vermella per a les sobres que li aporta la primera. Dues persones que tenint una estructura política similar, no s’assemblen gens.