Quan un festival centra els seus esforços en descobrir noves propostes, recuperar artistes injustament oblidats i dinamitzar l’escena local, la cosa comença a tenir encant. Però si a més a més, aquest festival prioritza l’interès dels artistes per damunt del seu poder de convocatòria, això ja és l’hòstia per als amants de la música i de les coses fetes amb amor.

Així és el Minifestival, una cita discreta de més de 20 anys, que ha aconseguit surar en aquesta voràgine hiperpatrocinada i massificada en la que s’han convertit els festivals de la ciutat. El 12 de març van celebrar una primera part a La Capsa del Prat i, el proper dissabte 7 de maig, tornen a l’Espai Jove Les Basses amb un interessant cartell i de gratis!

Amelia Fletcher i Rob Pursey —dues de les ànimes de Heavenly—, pop anglès dels 90 sota el nom de The Catenary Wires. Rombo i les seves senzilles melodies encomanadisses. La delicada i preciosa veu de Sea Lion, la irreverència d’Obrigada, l’encant d’Alondra Galopa i l’hipnotisme de Jessica & the Fletchers són les joies que amaga aquesta nova cita amb el Minifestival.

Una altra perla dels 90, però d’una lliga diferent a la de Heavenly, eren els Karate. Icona de l’indie-rock americà esquitxat de jazz, van deixar una pila de bons discos com 595 (Southern Music Distribution, 2007), espectacular directe gravat a Bèlgica. Però tot i que Karate ja és un grup per a la nostàlgia, Geoff Farina, el que en fou líder, segueix com a cantautor i el dimarts 17 de maig passarà pel Continental.

I l’ultima cita interessant que us recomano pel maig serà el dimecres 25 a l’Apolo i el protagonista, un africà que tocà el cel als 60-70 i que fa uns anyets va tornar als escenaris: Ebo Taylor. Jazz, funk, highlife i afrobeat a punt per gaudir-ho.