[quote align=”left”]Quina millor manera de presentar un nou disc, que muntant una festassa amb amics: No More Lies, Joan Colomo, L’Hereu Escampa…Sentim jam session i ens imaginem un espai d’improvisació amb molt flow. Però normalment pensem en jazz, blues o rock. Per això la gent de l’associació Freedonia (carrer Lleialtat 6) prefereixen parlar d’un espai dedicat a l’exploració musical d’altres dimensions paral·leles. Dos cops al mes —aquest serà el 12 i el 26 a les 21 hores— al Raval sobreïx l’experimentació en gèneres musicals minoritaris gràcies a aquest col·lectiu, que ha ideat les sessions Moonshake per al “goce y disfrute” tant de participants, com d’oients.

Parlant d’experimentació a Barcelona, els reis en la matèria son els Za! Directes que freguen l’esquizofrènia i que el dia 20, a Fabra i Coats, ens en mostraran la seva cara més hooligan presentant Loloismo (Gandula, 2015). I quina millor manera de presentar un nou disc, que muntant una festassa amb amics: No More Lies, Joan Colomo, L’Hereu Escampa, Flux Bikes i Christian Len DJ.

Uns altres a qui els agrada jugar i sobrepassar els límits de l’ortodòxia musical són el català Mau Boada (Esperit!) i el valencià Fernando Junquera (Negro), que aviat publicaran un split i que el dia 13 participaran en el festival Connexions a l’Apolo [2]. Per cert, un festival —el Connexions— que acaba el dia 19 amb un combo Martirio (Sí! la de les “peinetas”.) i l’Original Jazz Orquestra Taller de Músics a la gran de l’Apolo.

No tothom és capaç de fer aixecar una gentada a les 6 del matí. Està clar que tal esforç, si no és remunerat, ha de valer la pena. Podeu preguntar-ho als islandesos que ho van fer per no perdre’s el directe de Kiasmos per la KEXP —una emissora de ràdio de Seattle que va una mica més enllà que les emissores convencionals—.  O podeu anar el dia 12 a la sala Bikini i comprovar-ho en primera persona, en l’únic concert del cicicle 981 Heritage que s’escapa de Madrid.