Come solo comida

El menjar com a exhibició de les classes dominants per tal de manifestar la seva superioritat. Possibles reis que no ho van arribar a ser perquè menjaven massa poc. Guerrers capaços d’empassar fins al límit i així demostrar la seva superioritat quasi animal… assemblar-se a un llop, un os, un lleó o un lleopard; sempre animals carnívors que simbolitzen que has pogut lluitar i matar un altre animal per menjar-te’l. No està massa lluny del “Nathan’s Hot Dog Eating Contest”, un dels concursos més populars que se celebra a USA sobre menjar molta quantitat i el més ràpid possible. Fins i tot hi ha la “Federació internacional de menjadors competitius” que organitza més de 100 esdeveniments l’any. I no sembla que siguin “coses d’aquestes que només passen a fora” com diem a vegades, doncs per aquí ja tenim concurs oficial.

El 2012 va sorgir a Galícia amb un tema i nom tan original com ara “Argentinos Burguer Hot Dog Challenge”. Sense comentaris. O potser sí, potser podem comentar o respondre a tot això amb unes quantes normes de les 64 que escriu Michael Pollan al seu llibre Saber comer: 64 reglas básicas para aprender a comer bien:

comesolocomida

I podem seguir aquestes normes però també el nostre dia a dia que va a un ritme frenètic? Un consell: prepara tu els teus snacks transportables i porta’ls sempre a sobre per no atacar coses plenes de sucre i d’ingredients que no pots pronunciar i que et vas trobant durant la teva gimcana diària.

Recepta

1 tassa d’arròs, 1 tassa i 1/2 d’aigua, umeboshi, sal, tires d’alga nori torrada

  • Renta l’arròs per treure el midó
  • Posa l’arròs amb l’aigua en una cassola
  • Quan comenci a bullir, tapa la cassola, abaixa el foc i cou l’arròs durant 10 minuts
  • Passats els 10 minuts, treu la cassola del foc i deixa-la tapada durant 10 minuts més
  • Posa l’arròs en un bol i fes-ne boles amb les mans humides i una mica de sal
  • Fes un foradet a la bola i posa-hi una mica d’umeboshi i tapa el forat
  • Embolica les boles d’arròs amb una tira d’alga nori.
Written By
More from Nyamnyam

La masa madre

En 1773, James Boswell, al observar que “ningún animal cocina” denominó al...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.