[quote align=”left”]Consume sólo comida que ha sido preparada por humanosEl menjar com a exhibició de les classes dominants per tal de manifestar la seva superioritat. Possibles reis que no ho van arribar a ser perquè menjaven massa poc. Guerrers capaços d’empassar fins al límit i així demostrar la seva superioritat quasi animal… assemblar-se a un llop, un os, un lleó o un lleopard; sempre animals carnívors que simbolitzen que has pogut lluitar i matar un altre animal per menjar-te’l. No està massa lluny del “Nathan’s Hot Dog Eating Contest”, un dels concursos més populars que se celebra a USA sobre menjar molta quantitat i el més ràpid possible. Fins i tot hi ha la “Federació internacional de menjadors competitius” que organitza més de 100 esdeveniments l’any. I no sembla que siguin “coses d’aquestes que només passen a fora” com diem a vegades, doncs per aquí ja tenim concurs oficial.

El 2012 va sorgir a Galícia amb un tema i nom tan original com ara “Argentinos Burguer Hot Dog Challenge”. Sense comentaris. O potser sí, potser podem comentar o respondre a tot això amb unes quantes normes de les 64 que escriu Michael Pollan al seu llibre Saber comer: 64 reglas básicas para aprender a comer bien:comesolocomida

I podem seguir aquestes normes però també el nostre dia a dia que va a un ritme frenètic? Un consell: prepara tu els teus snacks transportables i porta’ls sempre a sobre per no atacar coses plenes de sucre i d’ingredients que no pots pronunciar i que et vas trobant durant la teva gimcana diària.

[divider]
[space height=”20″]

Recepta

[divider]
[space height=”20″]

1 tassa d’arròs, 1 tassa i 1/2 d’aigua, umeboshi, sal, tires d’alga nori torrada

  • Renta l’arròs per treure el midó
  • Posa l’arròs amb l’aigua en una cassola
  • Quan comenci a bullir, tapa la cassola, abaixa el foc i cou l’arròs durant 10 minuts
  • Passats els 10 minuts, treu la cassola del foc i deixa-la tapada durant 10 minuts més
  • Posa l’arròs en un bol i fes-ne boles amb les mans humides i una mica de sal
  • Fes un foradet a la bola i posa-hi una mica d’umeboshi i tapa el forat
  • Embolica les boles d’arròs amb una tira d’alga nori.