No tots els mèrits són del papa Francesc. Al novembre de 2010 Benet XVI va admetre l’ús del preservatiu, això sí, “en casos concrets”“Necessitem sants en texans i bambes” o “Déu no té por de les novetats”: des de les 19:06 del 13 de març de 2013, el món té un papa modern. Es declara obertament d’esquerres, té opositors dins del sector més conservador de l’església (el cardenal Rouco abandonà l’església per sentir-se menystingut), rep en audiència privada a un transsexual de Plasencia, i força que s’investigui la pederàstia en la cúria eclesiàstica. Ningú posa en dubte l’existència d’una regeneració.

No tots els mèrits són del papa Francesc. Al novembre de 2010 Benet XVI va admetre l’ús del preservatiu, això sí, “en casos concrets”. Abans del posicionament de Benet XVI, l’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, declarava sobre aquest assumpte: “És un tema difícil”. Recentment, però, el mateix arquebisbe, confessava: “Hem d’estudiar coses com l’ús del preservatiu”. Els nous aires de modernitat ja han arribat a Barcelona.

Sistach és el president nat de la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, fundació que s’encarrega d’administrar els donatius per a l’execució de les obres de l’interminable edifici. El temple rep una mitjana de tres milions de visites anuals i, amb el model d’explotació turística de la ciutat de Barcelona, era fàcil pensar que l’alcaldia, amb la connivència de l’església, no trigaria en trobar un espònsor capaç de transmetre els valors moderns d’aquesta nova regeneració eclesiàstica.

Una empresa de profilàctics s’encarregarà de patrocinar els treballs de construcció del temple, promovent l’ús del preservatiu entre els turistesUna empresa de profilàctics s’encarregarà de patrocinar els treballs de construcció del temple, promovent l’ús del preservatiu entre els turistes (fidels o no), llençant el model “Condó Barcelona”. S’inspirarà en les torres de la Sagrada Família d’Antoni Gaudí i llençarà 18 models diferents, un per a cada torre (amb una especial menció per a la de Sant Bernabé, l’única que Gaudí va veure en vida). Dissenyarà diverses línies, “Naixement”, “Passió”, “Glòria” i una de molt especial amb el nom encara per decidir. Els diferents models s’ordenaran per la mida del membre viril. Així, els fidels més dotats hauran d’esperar encara a la finalització de la torre central per tenir el seu propi model: “Jesús XXL”.