Gran notícia per als amants dels concerts de petit format! Si teniu un bar, un restaurant o una cafeteria ja podeu organitzar un concert sense que la Guàrdia Urbana us vingui a tocar els nassos. Les associacions culturals sense llicència de bar —com Freedonia—, de moment no tenen tanta sort i segueixen creuant els dits a terra de ningú.

Així es desencalla un problema de buit legal que afectava a diversos locals de la ciutat i que va saltar a l’ordre del dia quan el bar l’Heliogàbal va cancel·lar la seva programació per por a patir més sancions. I és que 22.000€ poden ser un bon malson o l’excusa perfecta per organitzar un concert amb Mishima, Za! i Pony Bravo, el 5 de maig a Razzmatazz, i pagar la multa.

Però no vulguem córrer tant i centrem-nos en el mes que toca. Dissabte 16 d’abril es celebrarà el Record Store Day, aquesta mena de Sant Jordi de la música, una orgia entre músics, botigues de discos i segells que es materialitza en un seguit de delicatessens sonores, ja sigui amb edicions especials o música en directe.

Una de les propostes més interessants serà a l’Apolo Store, on s’hi oferirà una maratoniana diada (des de les 12h fins les 23h) amb tastets de grups com Familea Miranda, presentant el seu recent Radiopharm (BCore, 2016), Pacosan amb l’EP Only Drifting (Bankrobber, 2016), la joveníssima i prometedora Marion Harper, l’intimista Bedroom o els Zephyr Bones i el seu beach wave, entre d’altres, i també seleccions musicals a càrrec de Desert i Eneida Dj.

De vegades hi ha una d’aquelles cites imperdibles que o bé estàs al cas, o bé ja te l’has perdut i te’n penediràs durant dies en escoltar les meravelles que tothom n’explica. Doncs bé, el 28 d’abril, a la sala Sidecar, hi ha haurà un d’aquests concerts: Mrs. Magician. Des de San Diego, California, melodies pop dels 60 amb aires surf, guitarrasses de garatge i esperit punk. Recomanadíssim.