spotted-lab1. Portal de l’Àngel, Aw Lab
Pensava que seria un gimnàs de la tendresa, un temple dedicat a tot allò cutie. Un espai on experimentar amb els límits de l’adorabilitat. “Quin d’aquests esternuts de gatets assoleix la màxima cuqui-quota? Ja ha arribat la tramesa de poltres de poni disposats a saltironejar juganers. I cal bressolar aquest cadell de peresós amb febre.” Doncs no. És una botiga de roba.


spotted-gaudi2. C/ Provença, a l’aparador d’una llibreria
Al costat del drac del parc Güell, una miniampolla de vi amb la foto de la Sagrada Família i Barcelona —Gaudí imprès. Clar. De les vinyes que hi ha entre Marina i Lepant. Del most exprimit dels mateixos collons de Gaudí exsangüe. Va, home, va.


spotted-caputxino3. Plaça Sant Jaume
Ho volen fer tot reconfortant i la sordidesa se’ls filtra pels porus. Aquest ornament-capriccio del Caputxino de Caramel artesanal no havia de semblar una teranyina. No ho havia.


spotted-hotelingles4. C/ Boqueria
Hotel Ingles, una estrella. Sense comentaris. Com a bordell té ínfules d’oficialitat, com a hotel treballa a fons tot el que vindria a ser el desconcert.


spotted-cabell5. C/ Sant Pau
Passes pel davant i llegeixes: Monje’S TALLER DE SISTEMES EN CABELL. Si t’hi fixes una mica més, veuràs que venen perruques. Però “Botiga de perruques” els devia sonar poc important. Els he de contractar perquè escriguin el meu currículum, enlloc de classes particulars a nens hi diria: “Assessora epistemològica de prepúbers que tinguin mancança de voluntat per tocar un full escrit”.


spotted-kebabhouse6. C/ Mercaders
Benvinguts al cartell on s’arremolinen més inputs junts. Mr. Döner & Pizza Cafetería KEBAB HOUSE amb més banderes que a l’ajuntament: la de Pakistan, la catalana, l’espanyola i la de la Unió Europea. No han posat la del Reial Club Esportiu Mallorca perquè no hi cabia.


spotted-roba7. C/ Sant Pau, al costat del Monje’s Sistemes de cabell
SASTRE Se hace toda clase de arreglos en ropa. ¡En ro-pa, hombre! ¡En ropa! Al Hotel Ingles con proposiciones como estas, hombre.


spotted-tatuatges8. C/ Lisboa
Teorema de Pascal: la pressió exercida per l’encasellament social de certs establiments no impedeix posar-los noms de filòsofs, matemàtics, físics, inventors, escriptors, moralistes, místics o teòlegs del segle XVII. Us donem la benvinguda a la rostisseria Spinoza, l’OpenCor Calderón de la Barca i el Döner Kebab van Leeuwenhoek.


spotted-casalama9.  C/ Mercaders
Al costat del Mr. Döner & Pizza Cafetería KEBAB HOUSE, la Casa Lama Fundada l’any 1900. Ganiveteria-Paraigüeria. Aquesta botiga respira tanta autenticitat que quasi em faig enllustrar les sabates per un vailet mig tísic i amb la cara ensutjada que ranquejava per allà. He d’entrar a preguntar si m’esmolarien el pom del paraigua per a les meves missions més perilloses al més pur Mata Hari style.


spotted-cerdo10. Pg. Maragall,
Xarcuteria Garciza
Els cartells de fora proclamen: Benvinguts al paradís del pernil / Bienvenidos al paraíso del jamón; però no tot és xauxa, no, amics. L’autoritat pren moltes formes. El porquet —que t’hauria de fer un thumb up mentre et pica l’ullet i et convida a entrar i agafar a mans plenes la curada carn de les entranyes dels seus congèneres— et diu: “NO! NO SUBIRSE!”. Mantingueu els nens acabats de sortir d’escola quiets! Fora del meu vedat (per bé que a l’alçada ideal) llom!