Stand-up comedy Barcelona

Que Barcelona té una tradició teatral envejable no ens ha de venir de nou. A la ciutat conviuen sales consolidades, festivals de renom internacional, una bona cantera independent i grans musicals, tot pel gaudi dels aficionats als escenaris. A tot això s’hi suma, des de fa un temps, una puixant galeria d’espectacles de comèdia, expressada en múltiples formats, però amb el format stand-up com a protagonista i força noms mediàtics als seus cartells.


Comedy Gold
El Medi, c/ Balmes 129, Barcelona
entrarium.com

El Comedy Gold omple el bar El Medi amb un espectacle de monòlegs bilingüe dos diumenges al mes (propera sessió, el 10 de novembre). Tres còmics i un presentador disparen el seu millor material, envoltats d’amants de la comèdia americana i totalment lliure de limitacions o censures. Encapçalen el projecte Charlie Pee, estrella ascendent de l’escena, junt amb Albert Floyd i Quique Macias, monologuistes amb una llarga trajectòria professional.

L’Altre – Micro obert
Alfa Bar, cada dimarts, 21:30h
twitter

Però si voleu veure el procés de crear un monòleg en el seu estat més cru, el vostre lloc és l’Alfa Bar, nova seu de L’Altre – Micro obert. Cada dimarts a les 21.30 h el públic té l’oportunitat de veure 10 còmics que venen a provar el seu material més nou. Aquesta falta de filtre és un regal per als seguidors de convidats tan mediàtics com Tomàs Fuentes, Oye Sherman o Modgi, que comparteixen escena amb còmics amateurs que tot just comencen.

La Llama
c/ Villarroel 34
lallamastore.com

No podem oblidar La Llama com a font d’esdeveniments vinculats al món de la comedia. Amb una programació que inclou open mics o gravació de podcasts com La Ruina, el 23 de novembre la botiga celebrarà el seu segon aniversari. S’espera un dia ple de rialles!

Big If 6
6.11 – 10.11, El Cercle
bcnimprov.com/bigif6

Finalment, un caramelet per als amants de la improvisació: el festival Big If 6. Un total de 16 grups d’impro d’arreu d’Europa ompliran el teatre El Cercle entre el 6 i el 10 de novembre.