Stand-up pel teu dret a riure

Que Barcelona té una tradició teatral envejable no ens ha de venir de nou. A la ciutat conviuen sales consolidades, festivals de renom internacional, una bona cantera independent i grans musicals, tot pel gaudi dels aficionats als escenaris. A tot això s’hi suma, des de fa un temps, una puixant galeria d’espectacles de comèdia, expressada en múltiples formats, però amb el format stand-up com a protagonista i força noms mediàtics als seus cartells.

Comedy Gold
El Medi, c/ Balmes 129, Barcelona
entrarium.com

El Comedy Gold omple el bar El Medi amb un espectacle de monòlegs bilingüe dos diumenges al mes (propera sessió, el 10 de novembre). Tres còmics i un presentador disparen el seu millor material, envoltats d’amants de la comèdia americana i totalment lliure de limitacions o censures. Encapçalen el projecte Charlie Pee, estrella ascendent de l’escena, junt amb Albert Floyd i Quique Macias, monologuistes amb una llarga trajectòria professional.

L’Altre – Micro obert
Alfa Bar, cada dimarts, 21:30h
twitter

Però si voleu veure el procés de crear un monòleg en el seu estat més cru, el vostre lloc és l’Alfa Bar, nova seu de L’Altre – Micro obert. Cada dimarts a les 21.30 h el públic té l’oportunitat de veure 10 còmics que venen a provar el seu material més nou. Aquesta falta de filtre és un regal per als seguidors de convidats tan mediàtics com Tomàs Fuentes, Oye Sherman o Modgi, que comparteixen escena amb còmics amateurs que tot just comencen.

La Llama
c/ Villarroel 34
lallamastore.com

No podem oblidar La Llama com a font d’esdeveniments vinculats al món de la comedia. Amb una programació que inclou open mics o gravació de podcasts com La Ruina, el 23 de novembre la botiga celebrarà el seu segon aniversari. S’espera un dia ple de rialles!

Però si sou de captures encara més rares, no patiu, hi ha bolets encara més insospitats. Atents a La Gleva, petita però ambiciosa sala inaugurada el 2017. Apunteu Paisatge viscut (fins al 27), un espectacle sobre la Capmany dirigit per Lurdes Barba, amb Àurea Márquez i Anna Güell com a intèrprets.

Big If 6
6.11 – 10.11, El Cercle
bcnimprov.com/bigif6

Finalment, un caramelet per als amants de la improvisació: el festival Big If 6. Un total de 16 grups d’impro d’arreu d’Europa ompliran el teatre El Cercle entre el 6 i el 10 de novembre.