És molt trist acomiadar-se d’una de les sales amb més caliu de Barcelona: La Riereta Teatre. Després de 32 anys de servei a la cultura, la seva propietària s’ha vist obligada a baixar el seu teló. Ha estat un espai de creació, llibertat i experiències que els actors i públic mai oblidarem… Però com va dir Arthur Miller “El teatre no pot desaparèixer perquè és l’únic art on la humanitat s’enfronta a si mateixa”. Hem de mirar endavant i pensar que no desapareixerà mentre hi hagi creadors… I d’això en tenim, per sort, i molts, a Barcelona!

 

Mercè Capdevila per exemple ha escrit i dirigit una comèdia sobre els embolics generats al voltant d’una herència familiar. El 21 d’abril al Centre Cívic Torre Llobeta, dins del cicle “Som Riure”, podreu gaudir de El tiro por la culata, a càrrec de la Cia. La Llanterna.

 

Si us agrada la comèdia, no us perdeu El mètode Jennifer, de la Cia. Patates amb Suc, al Teatreneu fins el 25 d’abril. L’argument podria recordar al de Jordi Galcerán, El mètode Grönholm, però res a veure: cinc caixeres són aspirants a aconseguir un càrrec superior del que encara no saben res. El mètode dels psicòlegs per seleccionar una aspirant portarà a les protagonistes a situacions inversemblants i que faran riure, i molt, a l’espectador.

 

Un altre espectacle que segur marcarà al seu públic és El viejo vecindario a càrrec de Periféricos Peregrinos i Plataforma L’Específica. Es podrà veure al Centre Cívic Cotxeres Borrell el 4 de maig a les 22h. Aquest text de David Mamet és una comèdia dramàtica que reflexiona sobre el valor de la identitat i el preu que es paga en deixar el lloc on es va créixer, un tema per reflexionar no us sembla?