Veraneantes, el millor espectacle de teatre de 2011 als Premis Max, critica una Espanya en què les ànsies de poder estan per damunt de l’ètica i del respecte als electors… No us recorda al panorama actual? Jo veient com anem he decidit que si no emigro a un altre país és perquè tinc massa coses aquí que m’estimo, no sé vosaltres… Una d’elles és el teatre i ara més que mai aposto pel teatre de baix pressupost i si remou les entranyes molt millor. N’és un exemple The Lonesome West, de la Cia. “Ras Teatre”, una obra que després d’estrenar-se a una sala petita s’ha fet un forat merescut en la programació de Barcelona, i estarà al Versus Teatre fins juliol. Us la recomano fermament, us puc assegurar de primera mà que es tracta d’una obra extrema, cruel i realista com la vida, grans actors en la pell d’uns personatges patètics, addictes als baixos instints i aliens a tota lògica racional que fan sentir certa incomoditat.

 

Un altre tipus de personatges, més hilarants, són els de L’ànima de la nit, de Blanca Bardagil. Gràcies a l’èxit de públic, han aconseguit prorrogar a la Sala Flyhard fins el 14 de maig, és a dir, aprofiteu i no us la perdeu!! Les aventures de la Família Cardona us faran replantejar certs aspectes de les vostres relacions familiars…

 

I per últim, us recomano el nou festival de creació de Barcelona, Festival Neo. De tots els espectacles m’ha cridat l’atenció El cel dels tristos de “loscorderos.sc”, que es farà a la Sala Fabià Puigserver els dies 11, 12 i 13 de maig. Una obra que parla de què passa quan no es desitja ni s’espera res… Potser és la clau de la felicitat, no?