Tinc el cicle de concerts perfecte per als amants de les sorpreses: Acústics Poble Nou. Ningú sap qui tocarà, ni a on. Només sabem que són un cop al mes i en espais singulars del barri. Una setmana abans anuncien QUI, però sense desvetllar ON. El punt de trobada és la botiga Ultra-Local Records (c/ Pujades, 113) i des d’allà es tira cap al misteriós espai escollit. No ho trobeu emocionant?

Al febrer, la sorpresa del QUI van ser Albufera i Nacho Umbert —que presentava el seu últim disc Família (Fina Estampa, 2015)—, i l’ON, a l’acollidor Hi Jauh USB. Les entrades es van exhaurir, així que per aquest mes de març, tothom atent! Que ningú vingui de l’hort.

Esperem que el proper Acústic Poble Nou no sigui el 12 de març, perquè és el dia del Minifestival. Una gran perla de la música independent que porta més de 20 anys oferint una acurada selecció d’artistes, sense que els hagi engolit l’avarícia de la —ja convertida en— indústria festivalera.

El Minifestival serà a La Capsa de El Prat de Llobregat i el seu únic escenari el trepitjaran cracks com l’Emma Pollock (The Delgados), els francesos Autour de Lucie o els veterans The Popguns, i també noves propostes com Die Katapult, amb l’Anna Fredriksson de Los Ganglios, o Kinsale, unes jovenetes de Terrassa.

Les últimes línies les he guardades per dedicar-les a un trobador dels nostres temps: l’Alberto Montero. El seu darrer disc, Arco Mediterráneo (BCore, 2015), és una oda a la melodia i un viatge en el temps a èpoques passades. El divendres 18 de març, l’Alberto Montero tenyirà de colors vius el Centre Cultural Albareda. I no patiu pels calés, que aquest concert és gratis!