spotted-buddah Carrer Boqueria
Un buda amb uns lòbuls com prunes es mira els turistes amb aquest somriure de pessigolleig virtuós a l’escrot. Pesa 1420 kg i té unes dimen-
sions de 133x100x120cm; i això no ho dic jo sinó l’etiqueta. També posa que és de jade groc, però a mi m’agrada més pensar que està esculpit en un Werther’s Original gegantí. L’acompanya un cartellet on prega als vianants de “Do not lean on the Buddha, please”. Quin interès té la botiga de bijuteria en la que trobem consol espiritual en altres religions? Misteris.


 

1-copyblau-iso Carrer Duero
“L’horari al públic serà de 16:30h a 19:30h. Per realitzar qualsevol consulta o encàrreg podeu trucar al bli-blo-ble”. L’única copisteria d’Horta i que, a més, el cap de setmana no obre. De gran hi vull treballar. Estic disposada a perdonar fins i tot la g d’encàrreg.


3-motse-iso[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#edbf06″]3[/dropcap] Carrer Arc de Sant Agustí, Bar Bodega Montse
Aquesta carta em sedueix i m’evoca quelcom indescriptible. Hi he comptat 10 errors (fins i tot al nom!, això és devoció), però un clàssic mai és un text tancat.


4[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#edbf06″]4[/dropcap] Passatge d’Elisabets
És una puntualització interessant, aquesta de no regar agua. Amb whisky irlandès, batut de vainilla o sang de colibrí podem regar, però amb aigua no, que està molt vist. Simplement demanen una mica d’originalitat. Només això. El maridatge de voreres és un ventall infinit de possibilitats.


5-oysho-iso[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#edbf06″]5[/dropcap] Carrer de Pelai
Per un estrany motiu, Oysho decideix aprofitar el Dia de la Mare per promocionar aquest bikinis (que a més no entren al 80% de les filles). “Té, mama, per celebrar el teu dia m’he comprat això. Tu no t’ho pots
posar perquè m’has parit. No és irònicament adequat?” Dia de la Mare? Bikinis. Dia Mundial de la Lluita contra la Sida? Pijames de pelfa. Playoffs de l’NBA? Mitjonets de ratlles.


6-porc-iso[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#edbf06″]6[/dropcap] Carrer de Santa Maria
Fa temps que vull parlar de La botifarreria El Miracle de Santa Maria. A part d’anunciar fuets gratis (això és circumstancial), aquest vidre té estampat en diagonal “T’estimo Porc!”. Em sembla molt inquietant. “Lo engordé, maté, salpimenté, embutí y corté a rodajitas sobre el pantumaca, porque era mío. Fue un crimen de amor.”


7[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#edbf06″]7[/dropcap] Carrer d’Arenes dels Canvis
Aquí el carrer no serà només la ubicació sinó el protagonista. Després de carrer de Canvis Vells, carrer de Canvis Nous, carrer de les Arenes de Sant Pere i, com està a prop de l’abans coneguda com a Santa Maria de les Arenes, el Born Name Generator va acabar totes les possibilitats.


8[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#edbf06″]8[/dropcap] Carrer Freixures
El Dia% del carrer Freixures sempre ens depara noves sorpreses. Establiment pioner, s’ha erigit com a supermercat d’avantguarda etiquetant els productes per metonímia; la figura literària que parla d’una cosa referint-se a una altra relacionada. Etiquetar la nata muntada com a nata muntada seria vil i anodí establishment, a part d’innecessari. Posem-li Maduixot (amb el preu del maduixot) i que s’associï per contigüitat. A la lleixa del costat hi podem posar “Ceci n’est pas un prestàge”.


9[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#edbf06″]9[/dropcap] Carrer Montcada
He dit mai que hi una un Museu del Mamut al mateix carrer que el Museu Picasso a Barcelona? Doncs hi ha un Museu del Mamut al mateix carrer que el Museu Picasso a Barcelona, i l’escut sembla el d’una organització de minyons escoltes, i hi ha un pseudomamut pseudodissecat a l’entrada.