“Georgia, Ira, James. Mira, que ens molaria que vinguéssiu a tocar alguna cançó a la botiga aquesta. Si us va bé i tal.” Així clama la simpàtica vinyeta que la gent de l’Ultra-Local Records ha penjat a la xarxa, per veure si sona la flauta i els Yo La Tengo s’hi deixen caure i entonen unes melodies.

Abans que hi hagi cap malentès, per qui no estigui al cas, aclarir que Yo La Tengo és un grup americà i una de les icones més ben conservades de la música independent dels anys 80. El 3 de setembre seran al Tibidabo Live Festival i ja em direu si els costaria gaire passar per la botigueta de discos de Poblenou… Segur que estarien encantats de tocar a peu de terra i tornar a ballar aquella coreografia que fa 15 anys van marcar-se amb “You Can Have It All”.

Sort que somiar és gratis! Però no em negareu que gaudir un concert en un espai petit (que no atapeït) té el seu encant. Ho saben bé els Maniac i els Suspect Parts, uns compatriotes dels Yo La Tengo que el dia 13 de setembre faran tremolar les parets del Freedonia. Rock’n’roll descarat que atrapa i escup a les distàncies curtes. Un concert per donar-ho tot.

Però si el que més us agrada en aquest món és desencaixar la cintura, teniu una cita inexcusable el dissabte 5 de setembre amb els Lone Rhino Club, al Milano Cocktail Bar. Blues i rhythm and blues de capçalera fets a casa nostra. Un dels projectes del virtuós teclista Julio Lobos i una de les bandes amb més nivell que ha parit aquesta ciutat.