Informació pràctica

Terrāneo és un taller-botiga del Poble-sec on es pensen, dissenyen i creen petits ecosistemes anomenats terraris per apropar la natura a les persones.

Sobre terrāneo

Terrāneo és un projecte que té com a objectiu generar valor a la societat mitjaçant una iniciativa que promogui la consciència ambiental.

Amb aquest objectiu en ment, els terraris han estat la inspiració per començar amb aquesta aventura, la creació d’ecosistemes per apropar la natura a les persones i omplir de vida els seus espais. Treballen a partir de l’ús de materials naturals, reutilitzables i que provenen de fonts ecològiques. Amb tot això aconsegueixen fomentar els seus valors: vida, sostenibilitat i comunitat.

Entrevista

Des de…
fa un any del meu primer terrari. Després de moltes proves, experiments i moltíssims llibres, vaig començar amb la venda des de casa fa uns 6 mesos. Ara ja en fa 3 que terrāneo ha deixat d’estar en una casa per traslladar-se a un taller increïble a Fedra.

Com va sorgir terrāneo?
El meu nom és Gustavo. ADE de formació i diversos anys treballant en diferents indústries, fa un temps vaig decidir formar part d’un canvi positiu en la manera com vivim i consumim, menys buida i més sostenible. Aquest projecte neix d’una cerca personal que va resultar en la necessitat de generar valor a la societat fent una feina que promou la consciència ambiental. Amb aquest objectiu al cap, els terraris han estat la inspiració per començar amb aquesta aventura.

A quin barri et trobes i per què?
El taller està ubicat al Poble-Sec. M’encanta el barri, el rotllo multicultural i la proximitat a Montjuïc. És cert que no he triat el barri pel barri en sí, sinó perquè aquí he trobat el lloc perfecte per terrāneo.

Què haurien de saber els que vénen per primera vegada?
Que aquest lloc és una jungla (gairebé literalment). Està tot replet de plantes i totes les persones que treballem aquí (és una botiga de plantes amb un espai de co-working) som uns apassionats de la natura.

Ens parleu del vostre producte preferit?
De moment tenim un únic producte: els nostres mini-ecosistemes (comunament coneguts com a terraris). A més fem workshops molt divertits on ensenyem a fer el teu propi terrari pas a pas perquè puguis emportar-te’l a casa i que t’acompanyi per molt de temps!

Què faríeu amb 100.000 euros?
100.000 euros?? Doncs acceleraria els plans per a terrāneo creant nous productes i serveis per als amants de la natura i acostar terrāneo als qui (encara) no en són tan amants.

Anomena fins a 3 negocis barcelonins preferits (el teu no):
Hannun, YES FUTURE, La Central del Raval.

Una persona que moriries per veure passar per la porta del teu local un dia i per què?
Borja Vilaseca. Perquè m’ha inspirat a començar aquest projecte i em sembla que el seu projecte té un impacte positiu a la societat.

Si el teu negoci fos un superheroi o superheroïna, quin seria?
mmm, crec que Tarzan per la passió per la natura!

Què feu pel medi ambient?
Seleccionem acuradament els materials que fem servir per crear els nostres productes. Això inclou selecció de proveïdors, enviaments, packaging, comunicació. La sostenibilitat és un valor intrínsec de Terrāneo.